Hovmästarna Pressrelease

Utställning : Hästar, Nyhammar Grangärde, Ludvika. 31 juli - 7 aug 2011

Vi i hovmästarna har ett gemensamt intresse av att genom konsten tolka hästens mångsidighet och betydelse genom foto, måleri, skulptur och poesi.
Inspirationen har varit dess skönhet, uttrycksfulla ögon och graciösa rörelser men också dess enorma betydelse inom många områden.

Människan och hästen har samarbetat både i krig och fred sedan urminnes tider. Hästen har varit livsvillkoret för många nomadiserande folkgrupper.
Som draghäst har den varit bondens hjälp vid plöjning av åkern och timmerskörning i skogen. Hästen har varit ovärderlig för post- och persontransporter.
Den har varit krigarens bästa vapen.

Hästens betydelse har i våra dagar förändrats men inte minskat. Nu fyller den behovet av meningsfulla relationer och kan ha en viktig terapeutisk effekt.
Den används vid fritidsaktiviteter, sportutövning, rehabilitering för både fysiskt och psykiskt handikappade, mm
Samspelet med hästen går att omsätta till andra relationer. Hästen är känslig för signaler man sänder och behöver ett tillitsfullt ledarskap för att utföra det man önskar.
Ansvaret för ett levande djur kan bidra till personlig mognad. Det är ett kraftfullt djur som kräver respekt och ett lyhört bemötande.

Hovmästarna

Eva Triumf - Måleri

Mark Harris - Foto - Skulptur

Kirsten Holm - Musik

Saska Björck - Poesi

Press kontakt : Eva Triumf (eva.triumf "at" gmail.com)
018 - 46 07 90
070 443 0106

Pressbilder :

     

Hovmästarna hemsida